Ajándék


Karácsonyi ajándékKarácsonyhoz fűződő viszonyomat régóta mérgezi az ajándékozásra rátelepedett őrület. Van még, akinek nem tünt fel az az időzavar és stressz, ami ezt az időszakot jellemzi? Vajon mi lehet az oka, és egyáltalán lehet-e változtatni rajta?

Az általános gondolatmenet a következő: ajándékot kell adnom.

1. Kinek?
Csak a szűkebb családnak, tágabb családnak vagy a barátoknak és munkatársaknak is? Hol húzzam meg a határt? Meg kell-e húzni a határt, vagy adjak mindenkinek, akit névről ismerek? Megannyi kérdés.

2. Mit?
Vegyek valami csekélységet mindenkinek? Esetleg valami értékesebbet, de kevesebbeknek? Talán sajátkezűleg csináljak ajándékokat? Rengeteg dilemma.

3. Miért?
Hogy meg ne orroljon RÁM. Hoppá! Azon mesterkedem, hogy ne legyen RÓLAM negatív véleménye. Az elméjében RÓLAM kialakult kép makulátlanságát szeretném konzerválni. Azaz a jó öreg önzést próbálom elsütni önzetlenségnek maszkírozva.

Épp itt az ideje, hogy szakítsak ezzel a rituáléval: ha idén valaki nem kap tőlem ajándékot és ezért megsértődik rám, bár nem könnyű kedvelni a sértődötteket, én azért továbbra is kedvelni fogom.Hozzászólások

gÉva képe
gÉva 2007, december 31 - 16:40

Amit írsz, az az ajándékozás elterjedt, elfajzott változata. Önzés, de én úgy is meg tudom fogalmazni, hogy azért ajándékozok meg valakit, hogy szeressen engem. Az igazi ajándékozás az lenne, hogy megismerem a másik titkos vágyát, esetleg annyira megismerem, hogy olyasmivel lepem meg, amire a megajándékozott sem gondolt tudatosan, csak tudat alatt szeretné. Lehet ez csekélység is. Csak erre általában nincs idő, mert ez a fajta ajándékozás időigényes. Sajnos én sem művelem, pedig ez lenne az üdvös. Sziv


dido képe
dido (nem regisztrált) 2010, január 6 - 18:26

Very good post, thanks a lot.


billigflieger képe
billigflieger (nem regisztrált) 2010, február 24 - 16:06

Your blog is my favorite, congratulates. Often I'll look here, a lot of information and nice site. Tom Davis


Hozzászólás

A mező tartalma nem lesz nyilvános.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><img><embed>
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
  • A szöveges mosolygók le lesznek cserélve a grafikus megfelelőikre.
  • You can use BBCode tags in the text, URLs will automatically be converted to links.

További információ a formázási lehetőségekről

Elnézést a puszta feltételezésért,
...de reméljük, Ön nem robot.
Image CAPTCHA
(Kis- és nagybetű számít, szóközök nincsenek.)