AVG Free 8.0 felkiáltójel eltüntetése


AVG Free Anti-Virus 8.0 - LinkScanner kikapcsolásaAz AVG Free az egyik legnépszerűbb ingyenes vírusirtó. Körülbelül napi rendszerességgel frissül az adatbázis amiből dolgozik, úgyhogy meglehetősen up-to-date a program. Idáig (2008. április-május) az AVG Free 7.5 volt a legfrissebb keretprogram, nemrég azonban megjelent a 8.0 -ás verzió is. Az AVG a 7.5 használóknak május 31-ig adott ultimátumot, addig lehet csak használni a 7.5-öt, tehát frissíteni a kell 8.0 -ára. Ezt úgy lehet megtenni, hogy az AVG oldaláról letöltjük a kb. 45 megabájtos telepítőfájlt, és felinstalláljuk.
Na igen, de itt jön a probléma: az új verzió tartalmaz egy új funkciót, az ún. LinkScanner modult. Ez azt jelenti, hogy pl. ha a böngészőnkben a Google segítségével rákeresünk valamire, akkor az AVG a találati oldal linkjeit elkezdi leellenőrizni, hogy biztonságos helyre mutatnak-e a hivatkozások, és egy kis szimbólummal a link mellett jelzi az eredményt.
Ezzel igaziból nincs semmi baj, csak akkor, ha valakinek emiatt élvezhetetlenül lassabb lesz az internet-kapcsolata, vagy egyszerűen csak nincs szüksége az effajta gyámkodásra, és ki szeretné kapcsolni ezt a funkciót. Nem kell valami hihetetlen katasztrófára vagy rendszerösszeomlásra gondolni.. Annyi a baj, hogy, ha simán kikapcsoljuk a LinkScannert, akkor a tálcán, az óra mellett az AVG a szokásos négyszínű ikonja helyett egy piros alapon fekete felkiáltójel fog megjelenni. Ez ugye egyrészt roppant módon idegesítő, másrészt viszont mivel a felkiáltójel azt hivatott jelezni, hogy valami nem megfelelő a vírusirtóval kapcsolatban, biztonsági rés van a rendszeren, ezért ha netán tényleg valami rés lesz a rendszeren - pl. a program nem tudja frissíteni az adatbázisát -, akkor azt nekünk semmi nem fogja külön jelezni.
AVG exclamation mark LinkScannerAVG without exclamation mark LinkScanner

Megoldás: (ha már feltelepítettük az új 8.0 -ás verziót, akkor uninstalláljuk előbb.) A telepítőfájlt a Start menü Futtatással indítsuk el, a következő paranccsal:
C:\avg_free_stf_en_8_100a1295.exe /REMOVE_FEATURE fea_AVG_SafeSurf /REMOVE_FEATURE fea_AVG_SafeSearch
(Értelemszerűen, ha a C: meghajtón a gyökérkönyvtárban van, akkor írjuk ezt. Valamint a későbbi verziókkal megváltozhat a avg_free_stf_en_8_100a1295.exe fájlnév, tehát akkor ez is módosításra szorul.)
Ezzel az utasítással a LinkScanner nem kerül telepítésre. Hurrá!

Forrás:
- AVG 8.0 - FAQ

UPDATE
Megoldás az invalid update control (CTF) file problémára

Ha frissítésnél a fenti hibát írja ki az AVG, akkor látogassunk el erre az oldalra, és töltsük le az ott található del_avg_ctf.zip fájlt. Majd ha ez megvan, csomagoljuk ki a benne található del_avg_ctf.vbs fájlt, kattintsunk rá jobb gombbal, és válasszuk a Megnyitás parancssorral menüpontot (a script ekkor törli a hibás .ctf fájlokat). Ezután máris nyugodtan frissíthetjük az AVG vírusirtónkat.

TOVÁBBI INGYENES VÍRUSIRTÓK

Avira AntiVir Personal: az 'esernyős' vírusirtó. Úgy fél éve a gépem elkapott valami komolyabb boot sector vírust. (Nyilván rossz társaságba került.) És az Avira volt az egyetlen víruskereső, ami (úgy-ahogy) helyre tudta hozni a dolgokat. A többi vírusirtó amit kétségbeesésemben kipróbáltam, vagy telepíteni sem engedték magukat, vagy csak annyit mondtak, mint Lefty, hogy 'felejcsd el'. Az állhatatosságon túl az Avira további előnye, hogy kellemes kezelőfelülete van és viszonylag gyorsan végzi a dolgát. [letöltés]

avast! Home Edition: Az előbb említett boot sectoros vírus kiirtása után felállított új rendszert úgy gondoltam, hogy nem az AVG-vel fogom őrizni, hanem az Avira AntiVir Personal víruskeresővel. Neki köszönhettem ugyanis a megmaradt adataim épségét, de sajnos a nevét időközben elfelejtettem, ezért véletlenül az Avast ingyenes víruskeresőjét telepítettem. (Tudtam, hogy ingyenes, 'a'-betűs és nem az AVG.) De végül nem bántam meg. Azt nem tudom, hogy jobb-e vagy rosszabb, mint AVG vagy az Avira, de meggyőzőnek tűnik; minden este frissíti magát, néha figyelmeztet, ha valami gyanúsat észlel, tehát úgy tűnik, működik. Ő is ott van a techline.hu által tesztelt három legjobb ingyenes vírusirtó között. [letöltés]Hozzászólások

Gabesz képe
Gabesz 2008, június 2 - 20:52

Köszi a segítséget! Egyelőre még csak a frissítési ütemezést sikerült bállítanom ezen az új verzión. Szeretnék majd ettől a LinkScannertől megszabadulni, mert tényleg idegesítő. Egyébként jó kis ingyenes program, kíváncsi vagyok miket csinálgathat a háttérben.


paklo képe
paklo 2008, június 6 - 17:29

Szerintem csupa hasznosat és semmi gonoszat. Legalábbis gondolom kiderült volna ha a gépeken titkos kémtevékenységet folytatna. Elég sokan használják ahhoz, hogy ne maradjon titokban az ilyesmi. Remélem. Ijedt arc

üdv. paklo


Peter képe
Peter (nem regisztrált) 2008, november 28 - 12:35

Nálam az is tökéletesen bevált, hogy a Firefoxban kikapcsoltam az AVG kiegészítőt. Nincs idegesítő felkiáltójel, és nincsenek idegesítő zöld pipák mindenfelé. És még csak meghekkelni se kellett semmit.


paklo képe
paklo 2008, november 30 - 05:17

Sőt, ha jól tévedek az új AVG telepítőkben már simán lehet LinkScanner nélkül is installálni.


krisz képe
krisz (nem regisztrált) 2009, január 15 - 11:39

Köszi az infót nagy segítség volt, különösen a részletes leírás. Szerény számítógépes ismerettel simán megértettem.


Hajni képe
Hajni (nem regisztrált) 2009, január 17 - 19:57

Szia!!
Végre rátaláltam egy részletes leírásra az AVG frissítéssel kapcsolatban! Már idegesített, hogy sehogy nem tudom frissíteni. Köszi szépen!!!
Már csak egy problémám maradt: az E-mail Scanner még mindig nem aktív. Lehet vele kezdeni valamit? Előre is köszi!


paklo képe
paklo 2009, január 17 - 21:01

Szia!

Nem találkoztam még az e-mail scanner-es problémával, de talán ez működik:

-> Sajátgép
-> 'C:' meghajtó (vagy ahol van az AVG)
-> 'Program Files' mappa
-> 'AVG8' vagy 'AVG' mappa
-> 'avgemc'(.exe) elindítása

üdv. paklo


Hajni képe
Hajni (nem regisztrált) 2009, január 17 - 21:41

Hello!

Köszi szépen, így most már jó lett! Aktív és végre eltűnt a felkiáltójel is!


Brigi képe
Brigi (nem regisztrált) 2010, április 30 - 10:21

De víszont mit jelent a tálcánál avg sárgaszínű háromszög felkiáltójelet?


Hozzászólás

A mező tartalma nem lesz nyilvános.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><img><embed>
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
  • A szöveges mosolygók le lesznek cserélve a grafikus megfelelőikre.
  • You can use BBCode tags in the text, URLs will automatically be converted to links.

További információ a formázási lehetőségekről

Elnézést a puszta feltételezésért,
...de reméljük, Ön nem robot.
Image CAPTCHA
(Kis- és nagybetű számít, szóközök nincsenek.)