Blogok - Webes naplók

A Paklo.net felhasználóinak webes naplói.

Der Kleinere RaumStop-motion technikával készült rövidfilm. Mérsékelten nyomasztó.

Der Kleinere Raum - Nina Wehrle, Cristobal Leon 2009Magua


Ez a csatajelenet a kedvenc filmjeleneteim sorozatba illeszkedik, kicsit romantikusabb mint az előző, bár kevésbé intenzív, de a küzdelem ugyanolyan nyers és sallangmentes benne. Több tulajdonsága miatt is kedvencem. Gyönyörű a táj, a zene csodálatos, és tökéletesen illeszkedik a cselekményhez. Szinte egyáltalán nincs benne szöveg, mégis érthetőek az események és a szereplők egymás közötti viszonya.McDonald's McDLT - George Costanza, 1985


Örömmel jelentem, hogy megtaláltam az internet legviccesebb videóját. Jason Alexander, vagyis George Costanza a Seinfeldből egy McDonald’s reklámban énekel az utcán, 1985-ben, még teljes hajkoronával:Ingmar Bergman - TransformersEzen a videón jót nevettem, egy port.hu-s hozzásólásban akadtam rá.Komikusok egymás között


A tíz négyzetméterre jutó zseniális (stand-up) komikusok[1] száma kritikus szintet ütött meg, szerencsére az HBO kamerái előtt. Jerry Seinfeld, Chris Rock, Ricky Gervais és Louis CK beszélgettek. (Talking Funny, HBO)

Beharangozó:Futball Akadémia
Elnézve a VB-t, azt gondolom, hogy sokan tanulhatták a futball mesterségét Hugh Laurie Futball Akadémiáján.

Egy kis Fry & Laurie (A Bit of Fry & Laurie)I'm just a regular everyday normal guy...


Minden sora arany:

Jon Lajoie, kanadai humorista nem egyetlen rap videója, az Everyday normal guy.Az ötödik pecsét - Ki az igazi Gyugyu?


Emlékszem pár éve, amikor a barátaimmal először megnéztem a filmet, utána több órán keresztül vitatkoztunk, hogy akkor most ki volt az igazi Gyugyu? A Márkus László által megformált Király László, aki a választás pillanatában, a korábban általa elgondoltakkal szemben végül nem volt képes megtenni a szimbolikus aktust, vagy pedig Gyurica úr (Őze Lajos), aki szintén az általa elgondoltakkal szemben végül is megtette?

Az ötödik pecsét – Gyurica úrTizenkét dühös ember


Az 1957-es változata a Tizenkét dühös embernek se nem az eredeti, se nem a legújabb, de – állítólag, a többit nem láttam – a legjobb mind közül. A film műfaját tekintve tárgyalótermi dráma. És valóban, drámáról van szó, a szó minden értelmében.

A történet röviden arról szól, hogy egy fiatal, 18 éves puerto ricoi fiút azzal vádolnak, hogy megölte az apját. A vád és a védőbeszéd meghallgatása után a bíró felszólítja a tizenkét esküdtet, hogy egyhangúlag nyilvánítsák ki, hogy a fiú bűnös vagy ártatlan. Fontos, hogy amennyiben bűnösnek találják, akkor villamosszékbe kerül, tehát az esküdtek nemcsak a bűnösségéről, de egyben az életéről is döntenek.

Tizenkét dühös ember - kép